poniedziałek, 2 marca 2015

Jemy i czytamy #6

Dziś jest poniedziałek 2 marca. Oto subiektywny przegląd najciekawszych tekstów o jedzeniu. O jabłkach, które nigdy nie stają się brązowe po przekrojeniu, o ojcu burbonu i najgorszych zapach z ust przeczytacie w tekstach, które znaleźliśmy w tym tygodniu. 


1. Amerykański rząd dopuścił do obrotu genetycznie modyfikowane jabłka, które po przekrojeniu nigdy nie stają się brązowe. Bo wiadomo, że lepsze jabłko modyfikowane niż naturalnie przebarwione. Cały tekst TUTAJ

2. Obrazowa instrukcja platingu, czyli sztuki aranżacji talerza. Co zrobić, żeby Twoje domowe obiady wyglądały jak z gwiazdkowych restauracji, jak zachwycić gości i teściów - krótki film dostępny TUTAJ

3. Historia ojca burbonu, amerykańskiego kuzyna szkockiej whisky. O tym kim jest Jimmy Russell, o sprzedaży alkoholu i zabawnych historii przeczytacie na stronach New York Times

4. Ranking najgorszych zapachów z ust na stronie Thrillist. Bardzo zabawny tekst pokazujący jak to przecudowna kawa zamienia się w śmiercionośną woń. Dodalibyśmy ranking rzeczy, które obrzydliwie pachną po otwarciu pojemnika w którym były (patrz: jajka i brokuły). 

5. Glutenowej epopei ciąg dalszy. Tym razem o tym, że gluten jest jednak dobry, a cała ta moda bezglutenowa to skuteczny marketing pisze Marcin Rotkiewicz na stronie Polityki. Ten sam autor pisze o eko-ściemach, zabawach w żywność organiczną. Bardzo polecamy przeczytanie wszystkiego! 


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękujemy za odwiedziny!
M+A